Блюдо для сніданку на велику компанію. В якості начинки для фрітатта (замість шинки, помідорів і перцю) можна використовувати будь-які інші овочі, сир типу «Фети», відварну картоплю, можна додати шматочки вчорашнього хліба і т.п
Інгредіенти на 6 порцій
яйце куряче – 8 шт
пармезан – 40 гр,
натерти
гірчиця із зернятками – 3 ч л
оливкова олія – 1 ст л
250 гр шинки, нарізати невеликими кубиками половину цибулини, дрібно нарізати
1 помідор нарізати, кружечками
1 солодкий перець, нарізати кружечками поперек
сіль
перець чорний мелений
свіжа зелень для подачі
Приготування
Духовку розігріти до 180 гр С. Змішати яйця, пармезан ігорчіцу віночком до однорідності. Посолити і поперчити.
Розігріти масло вбольшой сковороді, підходящою для використання в духовці. Додати цибулю і обсмажити до прозорості. Додати шинку і ще трохи обсмажити.
Зменшити вогонь домінімума, влити яєчну суміш і рівномірно розподілити по сковороді. Викласти кружечки помідора і солодкого перцю.
Готувати 5-8мінут, поки фріттата не почне схоплюватися по краях. Потім переставити в розігріту духовку і запікати 30 хвилин. Перед подачею посипати свіжою зеленню.
Джерело:http://yakulinar.net/zapikanka-z-shinkoyu-pomidorami-i-solodkim-percem/
Немає коментарів:
Дописати коментар