Для тіста:
500 г картоплі,
100 г пшеничного борошна,
100 г манної крупи,
1 яйце,
40 г вершкового масла або маргарину,
1 щіпка солі,
15 г питної соди.
Для начинки:
варення або повидло із слив.
Для подачі:
100 г розтопленого вершкового масла,
120 г розтертого маку,
120 г цукрової пудри.
Приготування картопляних кнедликів з варенням і маком
Картоплю, зварену в шкірці, очистити, розім’яти і залишити охолоджуватися. Потім додати борошно, манну крупу, сіль, питну соду, яйце, масло і замісити тісто.
Готове тісто розкотити на посипаній борошном обробній дошці в пласт (завтовшки близько 1 см), який нарізати квадратами.
На середину кожного квадрата покласти варення або повидло, кути квадрата акуратно защипнути і сформувати кульку.
Кнедлики з варенням і маком варити в киплячій підсоленій воді 5 хв.
Готові кнедлики викласти шумівкою в миску, залити розтопленою олією і посипати розтертим маком і цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар