неділю, 1 листопада 2015 р.

Картопляні книдлі з варенням і маком

Для тіста:

500 г картоплі,
100 г пшеничного борошна, 
100 г манної крупи, 
1 яйце, 
40 г вершкового масла або маргарину,
 1 щіпка солі, 
15 г питної соди. 

Для начинки:
 варення або повидло із слив. 

Для подачі: 
100 г розтопленого вершкового масла, 
120 г розтертого маку, 
120 г цукрової пудри.


 Приготування картопляних кнедликів з варенням і маком 

Картоплю, зварену в шкірці, очистити, розім’яти і залишити охолоджуватися. Потім додати борошно, манну крупу, сіль, питну соду, яйце, масло і замісити тісто. 

Готове тісто розкотити на посипаній борошном обробній дошці в пласт (завтовшки близько 1 см), який нарізати квадратами. 

На середину кожного квадрата покласти варення або повидло, кути квадрата акуратно защипнути і сформувати кульку.

 Кнедлики з варенням і маком варити в киплячій підсоленій воді 5 хв.

 Готові кнедлики викласти шумівкою в миску, залити розтопленою олією і посипати розтертим маком і цукровою пудрою.







Немає коментарів:

Дописати коментар