неділю, 1 листопада 2015 р.

Смачні страви з опеньків: рецепти

Грибні страви були і залишаються популярними, як під час звичайного сімейного обіду, так і при прискіпливої дегустації гурмана. Володіючи насиченим ароматом, гриби здатні надати насиченість будь-якого кулінарного изыску і в якості самостійної закуски, і в якості гарніру. Особливо різноманітні рецепти, які включають в себе опеньки.




Опеньки зі сметаною


 Найпростішим грибним стравою є смажені опеньки зі сметаною. 

Необхідно лише:
— 0,5 кг свіжих опеньків; 
— 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла;
— 1 ріпчаста цибулина; 
— 3 столові ложки сметани; 
— перець, сіль 
— за смаком.

 Спочатку почищені і промиті гриби потрібно в каструлі проварити протягом 5 хвилин. Вода повинна повністю покрити гриби.

 Потім перекласти гриби в друшляк і залишити стікати, а тим часом в глибокій сковороді на олії підсмажити цибулю, туди ж відправити гриби, а через 15 хвилин сметану, сіль, перець. Гасити цю суміш потрібно ще 5-7 хвилин на слабкому вогні.

 Подавати блюдо гарячим, можна посипати рубаною зеленню. 



 Грибний суп 



Для ситного грибного супу потрібно:

— 600 г опеньки (можна заморожених); 
— рослинна олія для обсмажування; 
— 1 цибулина;
— 1 невелика морква; 
— 3 ст. ложки гречки (попередньо перебрати і промити);
— корінь петрушки (вистачить половинки); 
— сіль. 


 Опеньки заливаються в глибокій каструлі двома літрами води. Потім варяться 10 хвилин, протягом яких треба знімати піну, що утворюється.

 Як тільки піни більше немає, вогонь потрібно зменшити. Поки варяться гриби, обсмажуються на олії дрібно порізані цибулю, моркву і корінь петрушки, а потім перекладаються до грибів. 

Через 5 хвилин туди ж можна додати гречку, посолити і поперчити (за бажанням). Суп повинен варитися ще 20 хвилин, а потім його можна подавати з кропом і сметаною.

 Опеньки з квасолею


 Не зовсім традиційним, але дуже смачним гарніром можуть стати опеньки зі стручковою квасолею. Страва, не вимагає безлічі інгредієнтів, чудово підходить до будь-якого м’яса. Для приготування необхідно:

 — 250 г стручкової квасолі; 
 — 100 г опеньки; 
 — 2 ст. л. оливкової олії; 
 — 1 ст. л. панірувальних сухарів; 
 — 1 ст. л. винного оцту; 
 — жменю подрібненої зелені петрушки; 
 — сіль. 


 Спочатку квасоля потрібно кинути в підсолену, киплячу воду. Поварити 10 хвилин, а потім залишити в друшляку стікати і подсушиваться.

 Опеньки також потрібно відварити в солоній воді за 5 хвилин і відправити сушитися окремо від квасолі. Потім на розігрітій сковороді з олією обсмажити гриби і квасолю з додаванням сухарів. Протягом 10 хвилин їх потрібно періодично помішувати, потім додати сіль і перець (якщо хтось любить погостріше).

 Відразу після зняття з вогню в сковороду потрібно влити винний оцет, додати петрушку і можна подавати до столу.





Немає коментарів:

Дописати коментар