неділю, 1 листопада 2015 р.

Вареники з капустою по-українськи


Я не знаю жодного українця, який не любив би вареники з капустою. Пропоную і вам спробувати.
Для тіста:

0,75 склянки борошна, 
1 яйце,
80 мл води. 

Для начинки:
300 г квашеної або свіжої капусти, 
1 морква, 
1 цибулина,
2 ст. ложки томату-пюре, 
1 ст. ложка рослинної олії, цукор на смак. 
Можна додати перець і лавровий лист.



 Приготування вареників з капустою по-українськи

Замісити круте тісто з вказаних інгредієнтів. Капусту порубати і тушкувати з дрібно нарізаними і пасерованими морквою, цибулею і рештою продуктів. 
Розкотити половину тіста в пласт завтовшки 1,5 мм і змастити збитим білком.

 Розкласти невеликими купками капусту, прикрити другим пластом тіста і склянкою вирізати з нього вареники. Перед подачею відварити в киплячій підсоленій воді. Готові вареники дістати шумівкою, викласти на блюдо і заправити вершковим маслом.

 Подавати на стіл вареники з капустою по-українськи із сметаною.
 Багато хто любить цю українську страву з обсмаженою на соняшниковій олії ріпчастою цибулею.




Немає коментарів:

Дописати коментар