Я не знаю жодного українця, який не любив би вареники з капустою. Пропоную і вам спробувати.
Для тіста:
1 яйце,
80 мл води.
Для начинки:
300 г квашеної або свіжої капусти,
1 морква,
1 цибулина,
2 ст. ложки томату-пюре,
1 ст. ложка рослинної олії, цукор на смак.
Можна додати перець і лавровий лист.
Приготування вареників з капустою по-українськи
Замісити круте тісто з вказаних інгредієнтів.
Капусту порубати і тушкувати з дрібно нарізаними і пасерованими морквою, цибулею і рештою продуктів.
Розкотити половину тіста в пласт завтовшки 1,5 мм і змастити збитим білком.
Розкласти невеликими купками капусту, прикрити другим пластом тіста і склянкою вирізати з нього вареники.
Перед подачею відварити в киплячій підсоленій воді. Готові вареники дістати шумівкою, викласти на блюдо і заправити вершковим маслом.
Подавати на стіл вареники з капустою по-українськи із сметаною.
Багато хто любить цю українську страву з обсмаженою на соняшниковій олії ріпчастою цибулею.
Немає коментарів:
Дописати коментар